Wijnkaart

Wijnen

Champagne

Champagne de Telmont Brut Grande Réserve
Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay in topvorm. Elegant en verfrissend.
De kroon op elk feestje!
Champagne de Telmont rosé
Champagne Veuve Clicquot

 

Bubbels

Cava La Iaia Núria
Fruitig en zomers aperitief. Zonnig karakter.
Licht aromatische en sappige maar droge afdronk.

 

Huiswijn

Wit : Croix d’Or Chardonnay | Pays d’Oc
Rood : Croix d’Or Merlot | Pays d’Oc
Rosé : Croix d’Or Syrah | Pays d’Oc

 

Zoet

Bergerac – Le Vigneau | Zuid-Westen
Half – zoet, perfect met fruitsalades en sorbets of zomaar.

Muscat de Rivesaltes – Domaine Mas Pradal | Languedoc
Lekker glaasje zachtzoete wijn, helemaal niet plakkerig.

 

Wit

Frankrijk
Macôn Fuissé – Domaine Thibert | Bourgogne
Deze Macon-Fuissé is een zeer frisse witte Bourgogne met lekker fruit
en een mooie afdronk. U kan er best van genieten bij oesters, garnalen, krab, kreeft, calamari, of bij wit vlees.
Pouilly Fuissé – Domaine Thibert| Bourgogne
Grote witte Bourgogne met mooie eikrijping, volumineus en rond;
Dé begeleider van kreeft, maar kan ook bij wit vlees met romige sauzen.

Gyotaku Gentil – Dom. Mittnacht | Elzas
Prachtige Bio-wijn, samengesteld uit alle Elzas-druiven. Geparfumeerd en krachtig, perfect bij de sterkere visgerechten.

Château Saint-Jean-Des-Graves | Graves, Bordeaux
Geuren van gekonfijte vruchten, honing, noten en citrusvruchten.
Bij kreeft, oesters of allerlei andere visgerechten zoals zalm of zeetong!

Château Carbonnieux | Pessac-Léognan, Bordeaux
In de neus meloen, wat kruidigheid, witte bloemen en acacia.
Op de tong charmeert hij: helder, zuiver, elegant, subtiel en een tikje mineraal. Helemaal op zijn bovenste beste in combinatie met vis, schaal- en schelpdieren, risotto en zwezeriken .

‘Le Champ des Lys’ – Dom. La Croix Belle | Zuid-Frankrijk
Een bijzonder volle, mondvullende en aangename witte wijn met veel expressie en een mooie afdronk ! Heel lekker bij vis in romige sausen en andere gerechten van zoet- en zoutwatervis.
GT-V (Viognier) – LePlan Vermeersch | Rhône
100% Viognier
Deze GT-V heeft veel rondheid en een wat zwoel, exotisch tintje. Alles gebeurt hier biologisch en de druiven worden volledig met de hand geplukt. Het is een witte wijn met heel wat frisheid en elegantie. Schenk hem op bij allerlei visgerechten of schaaldieren.
Zuid-Africa

Stellenrust Chenin | Stellenbosch
Fruitig met aroma’s van vanille door de (Franse) eikrijping. Zachte en soepele wijn, kan ook bij wit vlees.

Italie
Pinot Grigio – Villa Chiopris | Friuli
Lekker gekruide ‘Pinot Gris’ uit het Noorden van Italië.
Zeer geschikt als aperitief of bij allerlei soorten vis of schaaldieren.
Soave Classico “Monte Carbonara” – Suavia | Veneto
TOPWIJN uit de Veneto regio, druivenstokken aangeplant op vulcanische ondergrond, krachtig, mineralig en zeer lange afdronk.
Perfect bij onze fruits de mer “Origano”, oesters en zeevruchten.
Spanje
Rueda ‘Verdejo’ – Palacio de Pimentel | Castilla Y Léon
Een mooie mondvulling, veel fruit en frisheid, een heel typische Verdejo! Heerlijk bij allerlei visgerechten, mosselen.
Albariño ‘Ophalum’ – Rias Baixas | Galicië
Deze 100% Albariño heeft een diep goudgele kleur en aroma’s van pompelmoes, lychees en groene appel. Prachtig bij kruidige visschotels of gamba’s !
Oostenrijk
Grüner Veltliner – Joseph Ehmoser | Wagram
Deze ‘Von den Terrassen’ is een klassieke Grüner Veltliner, fris en levendig en met die typische peperige nasmaak.
Chili
Sauvignon Reserva – Ventisquero | Casablanca Valley
De `Sauvignon Blanc’ (dé druif van bijvoorbeeld Sancerre of Pouilly-Fumé) laat zich hier van zijn beste kant zien met aangenaam exotisch fruit en een volle smaak met lange afdronk. Bij zeevruchten en schaaldieren.
Portugal
Quinta do Pinto ‘Lasso’ | Lisboa
De samenstelling van Arinto en Fernao Pires in deze ‘Lasso’ geeft een heel pure, natuurlijke smaak, mooi rond, zijdezacht en met de nodige frisheid. Een heel mooi glas wijn bij tapas, gegrilde sardientjes of zalm!

 

Halfje Wit

Frankrijk
Château Saint-Jean-Des-Graves | Graves, Bordeaux
Geuren van gekonfijte vruchten, honing, noten en citrusvruchten.
Bij kreeft, oesters of allerlei andere visgerechten zoals zalm of zeetong!
Pouilly Fumé – Château de Tracy| Loire
Droog, mineralig en krachtig! de Top uit de Loire! Alle visgerechten en zelfs wit vlees.

 

Wijnen per glas Wit

Macôn Fuissé – Domaine Thibert | Bourgogne, Frankrijk
Deze Macon-Fuissé is een zeer frisse witte Bourgogne met lekker fruit en een mooie afdronk. U kan er best van genieten bij oesters, garnalen, krab, kreeft, calamari, of bij wit vlees.
Grüner Veltliner – Joseph Ehmoser | Wagram, Oostenrijk
Deze ‘Von den Terrassen’ is een klassieke Grüner Veltliner, fris en levendig en met die typische peperige nasmaak.
Pinot Grigio – Villa Chiopris | Friuli, Italië
Lekker gekruide ‘Pinot Gris’ uit het Noorden van Italië.
Zeer geschikt als aperitief of bij allerlei soorten vis of schaaldieren.
Rueda ‘Verdejo’ – Palacio de Pimentel | Castilla Y Léon, Spanje
Een mooie mondvulling, veel fruit en frisheid, een heel typische Verdejo! Heerlijk bij allerlei visgerechten, mosselen.

 

Rood

Frankrijk
Brouilly – Michel Guignier | Beaujolais
Harmonieus, finesse, aroma’s van klein rood fruit, ook lekker fris geschonken.
Mercurey 1er Cru ‘Les Crets’ – Dom. de Suremain | Bourgogne
De finesse van de zuidelijke Bourgognes. Best met gevogelte en wild of zwezerik.
Gigondas ‘Tour Sarrazine’ – Dom. Le Clos des Cazaux | Rhône
Stevig, vol body, doch zonder ‘hard’ te zijn. Intens rijp fruit. Bij alle stoofschotels, wild en rood vlees.

GT-S (Syrah) – LePlan Vermeersch | Rhône
100% Syrah, vol & krachtig met rijpe aroma’s van braambessen. Goede begeleider van het stevige wild!

Château de Maison Neuve – Mont. St. Emilion | Bordeaux
Door de rijping op eiken houten vaten blijft de eiktoets mooi getemperd en discreet. Perfect bij lamszadel en varkenshaasje.
Château Angludet Cru Bourgeois Supérieur 2008 | Margaux
Deze wijn heeft een enorm rijk boeket met veel rood fruit, rondheid en een heel zuivere smaak. Bij rundvlees, haasbiefstuk van het rund en natuurlijk allerlei wild.
Sancerre Rouge – Domaine Tissier | Loire
Helder, licht roze kleur, aroma’s van zacht kruidachtige delicaat fruit, blijft in de mond met een zuivere smaak. Mits gekoeld perfect bij vis of bij zwezerikken.
Italie
Barbera d’Alba – Collina Serragrilli | Piemonte
Tophuis uit Piemonte. Aardbei, zwarte kers en een vleugje teer. Prachtig bij rood vlees en entrecôte. Kan ook gekoeld.
Villa Minelli Merlot – Luciano Benetton | Veneto
Intense, zachte wijn met aroma’s van zwarte bessen, pruimen en peper. Hij doet het uitstekend bij lamsvlees, steak, konijn en gevogelte.
Chianti Classico Reserva “Lucarello” – Borgo Salcetino| Toscanië
Hij heeft iets kruidigs en blijft ondanks zijn enorme concentratie en kracht toch zacht en soepel, En wat een afdronk! Bij allerlei gegrilde en gebraden vleessoorten met veel kruiden,
bij wild en gevogelte en natuurlijk bij kazen
USA

Zinfandel Diamond Series – Francis Coppola | California
Hij heeft veel fruit- en kruidigheid en blijft mooi fris met voldoende zachte tannines om het geheel perfect te maken. Bij mooie vleesgerechten of wild en gevogelte

Spanje
Almansa Reserva – Bodegas Piqueras | La Mancha
Een warme, intense en licht kruidige wijn. Best bij geroosterd vlees of lamsvlees.

Bullas DO ‘Lorca’ Monastrell – Bodegas del Rosario | Murcia
Krachtige en kruidige rode wijn, perfect bij groot wild!

Portugal
Quinta do Pinto ‘Estate Collection’ | Lisboa
Hij heeft aroma’s van zwart en rood fruit en een mooie kruidige toets. Heel lekker bij lamsbout, hertenbiefstukjes of allerlei wild of gevogelte.
Argentinie
Malbec – Altos Los Hormigas | Mendoza
Geuren van zwarte bes, zoethout, cassis en terroir. Ideaal bij wild en stoofkarbonaden.
Chili
Shiraz ‘Queulat’ Reserva – Ventisquero | Maipo Valley
Het is een krachtige wijn met een neus van zwart fruit, pruimen en zwarte chocolade.
Dit is een heel mooie wijn die lekker zal smaken bij stevige vleesmaaltijden en allerlei soorten wild en gevogelte zoals kwartel, duif of fazant.

 

Halfje Rood

Frankrijk
Pinot Noir ‘Couvent des Jacobins’ – Louis Jadot | Bourgogne
Een lichtfruitige Bourgogne, lekker gekoeld! Heerlijk bij steak tartaar.
Château Patache d’Aux – Médoc | Bordeaux
Hij heeft een neus van mooi rood en zwart fruit en heeft een lichte houttoets.
Zijn zachte tannines en genereus fruit maken hem harmonieus en nu al aangenaam om drinken. Bij al onze vleesgerechten.
Italie
Chianti Classico – Borgo Salcetino | Toscana
Sangiovese druif geeft hier een wijn met rijp rood fruit, een zachte kruidigheid en een lange afdronk.

 

Wijnen per glas Rood

Château de Maison Neuve – Mont. St. Emilion | Bordeaux, Frankrijk
Door de rijping op eiken houten vaten blijft de eiktoets mooi getemperd en discreet. Perfect bij lamszadel en varkenshaasje.
Barbera d’Alba – Collina Serragrilli | Piemonte, Italië
Tophuis uit Piemonte. Aardbei, zwarte kers en een vleugje teer. Prachtig bij rood vlees en entrecôte. Kan ook gekoeld.
Bullas DO ‘Lorca’ Monastrell – Bod. del Rosario | Murcia, Spanje
Krachtige en kruidige rode wijn, perfect bij groot wild!
Shiraz ‘Queulat’ Reserva – Ventisquero | Maipo Valley, Chili
Het is een krachtige wijn met een neus van zwart fruit, pruimen en zwarte chocolade.
Dit is een heel mooie wijn die lekker zal smaken bij stevige vleesmaaltijden en allerlei soorten wild en gevogelte zoals kwartel, duif of fazant.

 

Rosé

Frankrijk
Bistrot Tropézien | Côtes de Provence
De zon in uw glas, fruitige en plezierige rosé!

Sancerre ‘Le Chatillet’ – Domaine Balland Chapius | Loire
Pinot Noir druif uit de Loire, droog en fruitig, beste rosé bij rood vlees.

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer